tisdag 12 oktober 2010

Vitchokladblondies

Jag är väldigt svag för vit choklad och det här är en variant på brownies, kallas således blondies, i muffinsform. Receptet kommer ursprunglingen från tidningen Drömhem & Trädgård, och nej, det ska inte vara bakpulver i!

Blondiemuffins (ungefär 12 stycken)

100g smör
150g vit choklad
2 ägg
1dl socker
1,5dl vetemjöl
1krm salt
ca 1dl hallon

Smält smöret i en kastrull, dra kastrullen från spisen och lägg i chokladen (i bitar). Rör tills chokladen smält.

Vispa äggen lätt tillsammans med sockret, rör ned smörblandningen och därefter mjölet blandat med saltet.

Fördela smeten i formar, tryck ned några hallon i varje och grädda ca 12 minuter i 200°. Låt svalna.

1 kommentar:

  1. dom såg ju as god ut, måste testa nån gång :P

    SvaraRadera