måndag 25 oktober 2010

"Nyttiga" muffins

Jag blev akut sötsugen igårkväll, och dagen innan lön finns det inte mycket i skåpen... Men jag hade tillräckligt för att baka en halv sats av dessa "nyttiga" muffins. Egentligen blir de mer som scones, och eftersom smeten inte innehåller socker skulle man säkert kunna göra dem matigare och stoppa i till exempel fetaost och oliver istället. Receptet kommer ursprungligen från tidningen Topphälsa, men i originalreceptet ingår inte vit choklad.

Muffins med blåbär och aprikoser

125g smör (rumsvarmt)
2 ägg
1tsk vaniljsocker
1dl finhackade torkade aprikoser
2tsk bakpulver
4,5dl mjöl (gärna dinkel)
1,5dl mjölk
2dl blåbär
(100g vit choklad)

Finhacka aprikoserna, och hacka chokladen.

Rör ihop smör och ägg, tillsätt vaniljsocker, mjöl, bakpulver och mjölk. När du fått en jämn smet, rör i aprikoser och choklad.

Fördela smeten i muffinsformar och fördela blåbären på toppen. Grädda 15-20 minuter, i mitten på ugnen i 200°.

Låt svalna, och ät dem sedan tillsammans med en stor kopp te!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar