lördag 29 januari 2011

Sol ute, sol inne, sol i sinne?

Idag tittade solen in i vår lägenhet, för första gången sen i höstas (som den verkligen ligger på alltså). vi bor ju i skuggan av ett berg och dessutom skymmer grannhuset solen en hel del under vinterhalvåret så det är faktiskt första gången solen tittar in sen den mörka årstiden tog över. Tänk att lite sol kan göra en så glad! Att man sen ser allt damm är väl en annan fråga...

8 kommentarer:

 1. Det gör inget att det är damm, tycker jag. Man får ta tag i det när det krävs... jag är mycket flexibel när det gäller städning, hi hi.
  ha en bra fortsättning på helgen
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Jag är inte så gnällig heller.. men med två hundar så finns dt ofta ett visst städbehov! ;P Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 3. Hej svejs
  om du ska sälja böcker nu, dvs med en gång o till vilket pris som helst, så är Tradera bättre. Men kan du tänka dig att ha dom i bokhyllan tills rätt köpare kommer, så är Bokbörsen bra. Du får kolla in vad de "står i" och lägga dig lite under, kanske. Bokbörsen är ju både privata (som jag) och antikvariat som säljer. Man får söka efter tidigare annonser alltså lite mer jobb...Medlemsskap krävs men det är mycket enkelt att sälja för det kommer beställning på mail omgående (som Tradera) och det kostar inget förrän man sålt, och det är billigt.
  Vi har en hund och han hårar jämt känns det som. Det blir många svarta hårstrån av rottis...och så har vi en katt som också hårar... kul :-(
  ha en bra början på veckan
  elsamarianne

  SvaraRadera
 4. Hej! Kom in på din fina blogg för jag sökte på ljusgjutning. Jag brukar stöpa ljus men fick fina plastformar (Panduro) att gjuta i, vilket jag gjorde idag. De blev ganska fina, men nu undrar jag vilken sida som räknas upp. Snyggast är ju bottensidan men det är svårt att få ljuset att stå jämnt om det står med uppsidan ner. Vad säger du? Men å andra sidan så blir det ju så om man gjuter i sådana engångs-champangeglas som du visade i bloggen. De var jättefina och jag ska prova. Har du tips att få dem att stå jämnt? Sen undrar jag om man ska behandla veken på något sätt för att få dem att brinna bra. Vet du vilken tjocklek på ljusvekegarnet som passar till olika diameter på ljusen? Du skriver också om att du kan sätta en veke senare med ett sänke. Kan du förklara lite mer? Vad får man tag i sänken och hur får man dem centrerade? Jag vore tacksam för svar och jag går in här och kollar om någon dag. Kram

  SvaraRadera
 5. Oj, vad många frågor! Nu ska vi se... Jag brukar välja vilken sida som ska vara upp efter hur de ser ut, är de väldigt ojämna på "undersidan" så kan man prova att värma dem lite, men oftast nöjer jag mig med att ta bort eventuella kanter med kniv. Var dock nogrann med att fylla på om du får lufthål, jag brukar försöka göra det så försiktigt som möjligt och då får man en ganska slät och fin över sida med.

  Mina engångsglas (de äldsta har hängt med i närmare tio år nu) har jag borrat ett litet hål i botten på så att jag kan dra igenom veken, sätter en mycket liten bit gubblera (funkar med häftmassa också) för hålet och sedan ställer jag det i foten och först då knyter jag fast veken i pinnen. Tror tyvärr att de har blivit sämre med åren, för de äldre står stadigare än nyare, men oftast är det bara att trycka till dem lite så funkar det.

  Jag kör med färdiga vekar, på löpmeter som finns hos tex Panduro, de är märkta med vilken ljusdiameter de passar för och behöver ingen förbehandling. När jag gjuter ljus i formar utan hål i botten så brukar jag hälla i en liten skvätt stearin (kanske runt 1cm) och sedan stoppar jag i veken med en tyngd i botten (jag använder vanlig billig spik), när den massa stelnat sträcker jag veken och binder fast den i överliggaren. Att få dem centrerade är bara övning.. Man får pilla runt lite innan den hamnar rät, men man lär sig rätt fort.

  SvaraRadera
 6. Elsamarianne> tyckte det lät bra att de ligger kvar tills de sålts, många av de jag vill bli av med är kanske inte dirket Traderamaterial, men jag provar hllre att lägga ut dem än att kasta dem... SKa nog pröva tror jag!

  SvaraRadera
 7. Tack snälla Mylla för snabbt svar om ljusgjutning!

  SvaraRadera
 8. Så lite så, hoppas att du hade nån nytta av min lilla utläggning =)

  SvaraRadera