måndag 17 januari 2011

Ny lampa

När min älskade Bregerelljustsake packades ner nu efter jul, så insåg jag att det behövdes en lampa i det fönstret. Förr har jag haft enbart stearinljus, men så länge som det är vinter så behövs det mer ljus. Jag hade en lampfot jag tänkte använda, men den var utan skärm så vi gick på loppisjakt efter en ny.
I slutänden blev det en hel lampa, för jag blev plötsligt kär i vita marmorlampfötter! De hade en hel hög olika, jag ville egentligen ha en högre men den var för dyr för oss... Istället blev det denna, med en rosa lampskärm! Rosa verkar vara en färg som smyger sig på en när man passerat 30, har inte alls gillat det förr men nu har jag en rosa mobiltelefon, en rosa kamera och nu även en rosa lampa. För vrigt så är det tydligen inne med denna typ av lampskärmar, tanten på loppisen sa att de plötsligt blivit en storsäljare. Kanske är det retromodet som smittar av sig på inredningsmodet?
Hur kan man annat än älska detaljrikedomen? Anar att det kan bli fler lampor framöver, nu känns ju de gamla IKEA-lamporna jättetråkiga!

1 kommentar:

  1. Den lampfoten är ju jättefin med de där bladen nertill.
    Rosa är inte fint bara för att man plötsligt blir äldre, hörrududu. Det är en vacker färg som blir när julens röda ljusnar, precis som det gör ute...Har jag kommit på själv...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera