fredag 21 januari 2011

Blondiekaka

Som ni märkt har jag en förkärlek till vitchoklad, och här kommer ett recept till. En blondie är den vita chokladens motsvarighet till brownie, och lyckas man så blir kaka lite lagom småseg. Receptet är egentligen till en mindre långpanna, så vill man ha mer kaka är det bara att dubbla receptet. Vill man kan man också ha i till exempel lite hackade valnötter.

Blondie
60g smör
100g vit choklad
2 ägg
1,5dl socker
1dl mjöl
0,5tsk bakpulver

Smält smöret och lägg i den vita chokladen (hacka den i mindre bitar först).

Vispa ägg och socker pösigt, och blanda sen ner resten av ingredienserna.

Häll i en sockerkaksform (med löstagbara kanter) och grädda i ungefär 20 minuter i nedre delen av ugnen, vid 175°.

Blondien är helt klart godast dagen efter tycker jag, och om man mot förmodan inte vill använda smör så går det ypperligt med margarin också, själv tycker jag dock att allt blir godare med smör.

2 kommentarer:

  1. Ha en kaka ljus chokald hemma, ska testa kakan med den...den låter supersmarrig, men gillar inte vit choklad...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  2. det går säkerligen bra med vilken choklad som helst! Meddela gärna resultatet!

    SvaraRadera