onsdag 17 november 2010

Nästan ett bibliotek

Jag tänkte bara visa min bokhyllevägg. Med två bokmalar i familjen så behövs det en hel del plats för böcker, vår hylla är platsbyggd för att utnyttja ytan så mycket som möjligt. När jag flyttade in här hade jag ett antal mörkbruna Billybokhyllor, dessa slaktades och målades sen vita och funkade utmärkt som byggmaterial då de ju är gjorda för att orka med tunga böcker.
Visst skulle den kunna vara rakare än den är, men det beror på att hyllorna hann slå sig när de stod nere i källaren i väntan på målning. Nu återstår att sätta upp en list i överkant, men jag har svårt att bestämma mig för hur den ska se ut. Hade vi haft taklister så hade jag ju satt dit en likadan, men nu har vi inte det så jag väntar på att jag ska hitta rätt.

4 kommentarer:

 1. Bra, nu vet jag att det går bra att måla om Billys hyllor. Funderat länge på att måla om mina björkBilly till vita istället.

  SvaraRadera
 2. Se bara till att slipa av dem först (med ett fint sandpapper, bara för att rugga upp ytan), och kör en omgång målartvätt, i övrigt var det inga problem alls att måla dem. Jag var ordentlig och använde grundfärg, vet inte om det gör nån skillnad men jag tror att färgen fäster bättre då.

  SvaraRadera
 3. Annars kan jag tipsa om att sälja björkhyllorna på blocket. De är poppis! sen kan man köpa nya vita om man vill, eller hitta på blocket ;-)

  Mylla: Vi har spritt ut våra bokhyllor på tre plan så att ingen ser hur många böcker vi egentligen har ;-)

  SvaraRadera
 4. Vi bor ju i en liten tvåa på knappt 50 kvadrat, så det är lite svårt att sprida ut dem =) Har dock en låg i köket för kokböckerna!

  SvaraRadera