fredag 12 november 2010

Ett litet bibliotekshörn

Nu när vintern är här på allvar så upptäckte jag att det är väldigt mörkt i vårt vardagsrum. Efter lite eftertanke kom jag på att jag tagit hem en trevlig lampfot från farmor, och efter mycket sökande hittade jag igen den. Dock kunde jag för mitt liv inte hitta skärmen, men däremot en gammal handsydd sidenskärm som var trasig på ovansidan.
Jag hittade ett rött sysilke (som mannen fyndat på loppis), som passade perfekt i färg, och sen var det bara att dra ihop hålet genom att använda de gamla hålen efter originalsömmen.
Jag hade skärmen mellan mina knän när jag sydde...
Det färdiga resultatet! Egentligen ska den ha någon form av knapp över hålet skulle jag tro, men eftersom jag inte har någon som passar så får den vara utan.
Så här blev det när den ställdes på plats, hörnet är rätt mörkt och ganska fullt med de böcker som inte får plats i den överfyllda bokhyllan, men jag tycker att resultatet ger känslan av ett engelskt bibliotek. Nu önskar jag bara att jag kunde har ett fullstort, riktigt bibliotek med gröna väggar och slitna läderfåtöljer!

2 kommentarer:

  1. Jag skulle också vilja ha ett bibliotek.... Skulle vilja vara lika händig som du också!!

    SvaraRadera
  2. Händig och händig.. hemligheten ligger i att våga prova, och börja öva på sånt som det inte gör nåt om det blir fel =) Men tack så hemskt mycket för komplimangen!

    SvaraRadera