onsdag 20 juni 2012

Kvällens date

Min man är iväg på äventyr med sitt jobb, och jag är hemma med kvällens date; närmare en timme virya-yoga med Loreena McKennitt i högtalarna. Valet av musik beror på att min yoga-instruktör spelar den på varje pass och jag tror starkt på musklernas musikminne, det är mycket lättare att komma ihåg och utföra övningarna rätt när man har rät melodi att gå efter. Kanske verkar lite flummigt, men det roliga var att när jag frågade Emely om vilken skiva hon spelade och berättade om min teori, så berättade hon att hon alltid kör samma musik av precis den anledningen!

Jag har yogat i perioder sedan jag flyttade hemifrån, virya-yogan är nog den yoga-form som hittills passat mig bäst, rätt tung och alla övningar går mer eller mindre ihop med varandra så det blir ett bra flöde passet igenom. Nu är det sommaruppehåll, så mitt mål är att köra 40-60 minuter hemma minst varanna dag hela sommaren, så jag kan överraska Emely i höst med att kunna utföra vissa av övningarna betydligt bättre än jag kan just nu...

2 kommentarer:

  1. Jag borde testa yoga tror jag, men jag är orolig att jag blir för rastlös. Hel rätt med musiken, jag kör samma skiva vid varje massage tillfälle och det är bra.

    SvaraRadera
  2. yup, det borde du, min förra yogalärare sa just det, att man alltid ska ge sig på det man tror sig blir rastlös/stressad av när det gäller träning.. en rastlös själv behöver lugnte för att hamna i balans, coh tvärtom =) Däremot gäller det att hitta sin form av yoga, och också sin lärare då alla är så olika. Viryayogan som jag kör är väldigt dynamsik och rörlig, inte så extremt mycket vila av reflekterande som andra former.

    SvaraRadera