måndag 30 april 2012

Strange love...

Vad är det som gör att man plötsligt gillar något man bara några år (eller till och med månader) tidigare skulle ha hatat och tyckt varit skitfult? Denna tjeckoslovakiska vas är ett bra exempel..

Gillar jag den för att min smak har ändrats, för att den är "inne" eller är det för att den funkar så bra med våra 30tals möbler? Jag har ingen aning, men jag blev glad att den fortfarande stod kvar på Hamsta loppis i Timrå. Jag blev dock rätt orolig, Mats hade flyttat om en massa och den stod inte kvar på bordet den stod på så sent som i lördags.. och när vi åkte därifrån då sa vi att nästa gång får den följa med hem. Nu är den hemma!

6 kommentarer:

 1. Det ska finnas en stor uggla i liknade utförande, alltså i den stilen som din fina vas har. Den ugglan skulle jag vilja ha,,,lite gammal och sliten. Det är sällan jag ser att Mats har någon stor fin uggla hemma,,,,väntar vidare!

  Du har nog ändrat din smak det är så jag funkar i alla fall och oftast så hänger trenden på det jag gillar och då blir det ju inne i tiden;)

  SvaraRadera
 2. jo, det är klart man ändrar still en del (jag har mönstrade gardiner just nu! men det är inte riktigt min grej, de får dock sitta över sommaren tror jag för det blev mindre jobbigt solljus i vardagsrummet), men jag tror också att sammanhanget spelar roll. I min förra lägenhet hade jag massor med skandinavisk ljust (mest från IKEA, student och tyckte loppis var lite äcklgt) och där hade det sett jättekonstigt ut med många prylar jag köper numera.. I sommarstugan är det vitt, med lite mörka inslag som gäller, här hemma är ingen vägg vit =) (och nästa gång jag är ute ska jag fota seriöst, det är fint i vår lilla stuga). En hel del prylar som inte har kännts rätt här bor numera där, och funkar

  SvaraRadera
 3. föresten var Mats förvånande pratsam i måndags, men så fick han beröm för att han städat upp så snyggt i bokrummet ;-)

  SvaraRadera
 4. Så han har öppet måndagar nu? Det har jag missat!

  SvaraRadera
 5. nepp, han hade extra öppet sista april och första maj bara =)

  SvaraRadera
 6. Å då fattar jag;) Jag törs inte åka dit på ett tag även om jag vill för jag har inte råd. Skulle vara för en present då....,)

  SvaraRadera