Jag har läst någonstans att man kan lägga in krassefrökapslar och att de då blir minst lika goda som kapris. Nu råkade jag ha en krasseplanta på balkongen och var tvungen att prova, tyvärr hittade jag inte igen receptet men hittade ett liknande på nätet.
Först sköljes frökapslarna noga och delas, rengör noga en liten burk med tättslutande lock och sterilisera den i kastrull eller ugn.
Koka upp vinäger (jag körde vitvinsvinäger, några recept sa äppelcidervinäger) tillsammans med ganska mycket salt. Lägg frökapslarna i burken och häll över den heta vinägern och tillslut burken omedelbart.
Låt stå svalt i ungefär en vecka innan de är redo att ätas! Som synes hade jag väldigt lite krasse, men då detta ju bara är ett test så känns det som det kan vara värt det ändå, blir det bra så kanske det blir mer medveten krasseodling nästa sommar.
Spännande! Du måste berätta sen hur de smakade :)
SvaraRadera/L