tisdag 31 januari 2012

Rockabillykläder, historiska smycken, personliga kuddar och konst!

Ett helt litet gäng av mina vänner har de sista månaderna startat eget eller valt att på allvar satsa på något de tidigare mer haft som hobby. Dessa modiga och starka kvinnor tycker jag förtjänar ett alldeles eget inlägg med helt skamlös reklam!
Agnes har startat Visbys första rockabilly och retorklädbutik, än så länge kör hon försäljning på nätet och via homeparty och jag hoppas att Like a Lady kommer att gå strålande! Rekommenderar ett besäk i nätbutiken just nu då hon har rea!
Malin och Cecilia gör både retrosmycken och smycken med historisk förlaga, på bilden mitt armband och hänge som jag fick av Malin i den årliga hantverksutmaningen på Facebook. Pimp your Garb som deras butik heter hittar man på Adorna; Pimp your garb

Min vän Stina gör också smycken, men också personliga kuddar efter önskemål och med material som till exempel mormors spetsar. Hon kan också hjälpa dig att sy historiska dräkter eller andra saker om man frågar henne. Även Stinas butik finns på Adorna; Stina Jewlery & Knickknacks
Och sist, men absolut inte minst, konstnären Johanna som flyttade till Tyskland för kärleken och i samma veva bestämde sig för att satsa på sin konst och sina smycken. Johannas smycken är alltid unika, och hon använder ofta vintagedelar (jag har för mig att rosor på bilden är från Japan och från 50talet) vilket gör smyckena än mer unika! Johannas smycken, och konst hittar ni bland annat här på Facebook och även på Etsy; EvaJohanna Studios.

Jag tycker det är helt ok att göra reklam för produkter jag kan stå för, och framförallt för personer jag verkligen gillar och som funnits där när jag mått dåligt!

5 kommentarer:

 1. Tack för de fina orden! :) Kram! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 2. Härligt med kreativa kvinnor som vågar ta för sig, välkommen in i himmelriket å ta dej en titt;)
  kram ulla

  SvaraRadera
 3. Jag är så stolt över dem! Och alla som vågar förtjänar gratis reklam =)

  SvaraRadera
 4. Hej! Har du sett denna; http://enkoppte.nu/ jag tänkte genast på dig;) Vi får lov att ta en te snart!

  SvaraRadera
 5. svar: Ja, de var också de två företag jag direkt tänkte på. Men Klättermusen är ju otroligt dyra, och Patagonia hittade jag ingen jacka som kändes helt rätt. Usch, det här ser ut som ett omöjligt projekt.

  SvaraRadera