fredag 13 januari 2012

Nyårslöfte?

Jag känner att jag blir mer och mer less på likriktning och massproduktion, så mitt enda nyårslöfte i år (jag brukar iofs inte avge några i vanliga fall) är att inte köpa nånting i vanlig butik förutom förbrukningsprodukter och tyg, samt naturligtvis om något skulle gå sönder som måste ersättas. Vad nu det sista skulle kunna vara då vi ju lyxat till det med ny brödrost, dvd-spelare och vattenkokare med termostat.

Målet är att slita på det jag har, även om jag var tvungen att kasta en hel del kläder på grund av möglet så har jag fortfarande massor och borde klara mig utmärkt fram till sommaren i allafall, förutom underkläder, strumpor och leggings som jag faktiskt räknar som förbrukningsprodukter (även om jag lagar mina leggings så många gånger det går).

När det gäller inredning och presenter så blir det loppis, second hand, egenhändigt tillverkat och så något jag hittat helt nyligen; hempysslat. Det finns flera grupper på Facebook där privatpersoner säljer saker de gjort själva, än så länge har jag köpt ett par handledsvärmare som jag är mycket nöjd med, beställt ett par till och dessutom en jättefin mössa. Att stödja småskaligt pysslnade känns så mycket bättre än att köpa billigt skräp som inte håller länge, och kanske kan jag själv sälja sånt framöver då jag har en massa idéer och projekt på gång!

Kanske började jag tänka mer på det här med överkonsumtion när jag började med nopoo (ja, det kommer en uppdatering om det snart också, ligger efter med det mesta här), miljötänket vaknade igen när jag började undvika miljövidriga ämnen och då följer resten med på köpet. Kanske blir 2012 inte bara året då jag kommer tillbaka till arbetslivet (börjar arbetsträna på måndag!), utan även året jag återigen börjar leva upp till min tatuering i nacken.

(Bilden längst upp är från en numera stängd loppis i Söråker)

2 kommentarer: