tisdag 22 februari 2011

Hallonkakor

Provade att baka syltkakor häromdagen, men jag hade ingen sylt så jag använde frysta hallon istället. Hittade en massa recept på nätet, valde ett av de enklaste och kakorna blev riktigt goda men jag borde ha gräddat dem längre...

Hallonkakor

4,5dl vetemjöl
200g rumstempererat smör
1dl socker
hallon

Blanda allt utom hallon, gör bollar av degen och lägg i formar (funkar säkert på bakplåtspapper med, de smälte inte ut så mycket). Gör en grop i varje boll och lägg i hallon.
Grädda i 175° i ungefär 10 minuter.

Avnjutes bäst med en kopp te eller två!

3 kommentarer:

 1. Verkar lagom enkelt för att jag skulle lyckas med dom. Sylt har jag också... mumsigt. Imorgon blir det, ikväll blir nog lite sent... men nu blev jag kak-sugen.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Blev lite glad om jag får säja så, när jag läste om din hund. Vi är så veliga när det gäller våran för han har blivit så annorlunda efter skadan. Både t det bättre o sämre. Precis som du beskriver din hund. Jag vill att han ska må bra o det verkar han göra. Men det ser lite läskigt ut när han bara far iväg med benen ibland eller viker tassen fel.
  Nu kollar han på Simon o Thomas o de har ju hund...
  Kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Har konstaterat att om hon hamnat hos nån mindre hundvan hade hon knappast levt idag... men hon är rätt mysig när hhon är lugn!

  SvaraRadera