söndag 5 december 2010

Mitt favoritköksredskap

Husmorskolan hade någon gång i höstas en efterfrågan på vad som var läsarnas favoritredskap i köket och varför. Jag har länge tänkt skriva ett inlägg om det, men det har inte blivit av.

Idag presenterar jag min grötkokar"slev", jag antar att det finns ett riktigt namn på detta redskap, men jag har faktiskt inte koll på det. Denna är gjord av min farfar, och är en av de sista sakerna han skapade med sina händer. Nu börjar den bli sliten, men med lite tur så håller den ihop ett bra tag till!
Som synes är nederkanten lite sned, vilket gör att man lätt kommer åt längs kanterna i kastrullen, och den är precis lika sammetsmjukt slipad som den ser ut. Jag använder den nästan jämt när jag ska röra ihop en deg, just nu är den min vän i jakten på rätt sorts havrekex!
Vilket är ditt favoritredskap, och varför?

3 kommentarer:

 1. Har en liknande favorit, en trägrunka som påminner om din fast är mer triangelformad med en smäcker spets upp till handtaget som också min far gjorde ett antal år innan han gick ur tiden. Det som är mest störande är att den fortfarande tillhör min mor och han gjorde en liknande till mig som inte på långa vägar är lika bra som mors. :)

  Eva "Ingirun" Florén

  SvaraRadera
 2. Min käre man har planer på att göra en ny åt oss, får väl se när det projektet blir av ;-) Det är underbart att använda något som innehåller så mycket kärlek och minnen dock!

  SvaraRadera
 3. Just nu är det nog min kaksprits, för den ska snart användas till julbaket;)

  Hälsar Maja!

  SvaraRadera