tisdag 14 december 2010

Engelska ingefärskakor

Vi bakade dessa i söndags, försvinnande goda och med massor av ingefärssmak! Vi valde att göra ganska små kulor, och de flöt inte ut så mycket som jag hade förväntat mig. Gör man dem mindre kan man korta ned gräddningstiden, vi gräddade våra i ungefär 25 minuter.

Engelska ingefärskakor

ca 100 kakor

200 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker
1 1/2 dl mörk sirap
2 dl vispgrädde
Finrivet skal av 1 citron
1/2 dl pressad citron
10 dl vetemjöl
1 1/2 msk bikarbonat
2 msk mald ingefära
ev 1 tsk stött kardemumma

1. Rör smör och socker tills det blir ljust och poröst. Tillsätt sirap, grädde, citronskal och -saft.
2. Blanda vetemjöl, bikarbonat, ingefära och ev kardemumma. Rör ner det i smeten. Låt degen vila i kylskåp några timmar eller tills det går att rulla kulor av degen. Sätt ugnen på 125 grader. Rulla små kulor av degen och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut väldigt mycket. Låt grädda i 30-35 minuter tills de blir vackert ljusbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar