måndag 20 februari 2012

Sorg..

Min älskade tant fick somna in idag, vakande imorse av att hon lät illa när hon andades och hon orkade inte ta sig upp för trappen efter morgonpromenaden. Ringde mamma som kom och skjutsade oss till vetrinären, Saga somnade in redan när de bara hade gett henne lugnande i princip, de gav henne även den sista sprutan och hon lämnade lugnt jordelivet.
Nästan 12 år fick vi tillsammans Saga och jag, skaffade henne en gång i tiden som sällskap och terapihund för att jag skulle tvingas ta mig ut ur hemmet och en depression. Sen dess har hon funnits vid min sida, har jag mått dåligt har hon varit den som märkt det först och hon hade alltid koll på vart jag var. Min älskade gamla tant var en hund med många uttryck, och en förmåga att läsa situationer och svara på dem på sätt som kanske inte alltid var hundlikt. Hon var superlättlärd och vi kommunicerade till stor del via handsignaler, även om hon kunde fler kommandon än Aska kan lära sig på en livstid.
Kommer aldrig att glömma min Saga, 2000-2012. May she forever run free!

4 kommentarer:

 1. Nej! Beklagar verkligen sorgen och vi känner med dig och din familj. Kramar i massor!!!!

  SvaraRadera
 2. tack! det känns så tomt här hemma, även om vi har Aska kvar.. insåg att jag delade mitt liv med Saga under längre tid än jag känt de flesta av mina nära vänner, så det kanske inte är så konstigt att det gör så otroligt ont just nu. Tur att jag har en mamma som dels hade tid att skjutsa oss till vetrinären, dels förstod när jag ringde henne vad det gällde trots att jag bara grät redan då... Min man är bortrest och kommer hem sent ikväll.. och jag bara gråter..

  SvaraRadera
 3. "Tröstar" jag minns alla våra marsvin som har fått somna in av ålderdom....hu det gör ont i hjärtat. Livet är hårt och orättvist. Kram

  SvaraRadera
 4. det känns ju bra att hon slapp lida, och att det gick så pass fort.. men det är tomt här hemma nu, och Aska är förvirrad. När vi går så ser hon sig hela tiden omkring och letar efter sin mamma..

  SvaraRadera