onsdag 21 mars 2012

Ny lampa

Den rosa lampan har fått sällskap av en röd, spanade in den röda på en bild hos Kreativa konstigheter strax efter jul och var rätt säker på att den inte skulle finnas kvar på Hamsta Loppis när vi väl hade råd. I lördags gav vi oss ut på jakt efter en helt annan sak (present så den visar jag sen) och "min" lampa fanns kvar!
Lampfötterna är identiska, men i olika storlek och lite olika i mönstret eftersom de är av marmor. När vi köpte den nya så var foten nästan helt grå (kanske därför den blivit osåld?), men fram med diskmedlet och tandborsten och sen var den delvis skinande vit igen.
Eftersom rött är accentfärgen i vardagsrummet så fick den naturligtvis stå i det fönstret (och ja, vi behöver putsa fönstren, men det får vänta tills de sopat gatan utanför).. frågan är nu bara var den rosa ska stå? Har flyttat runt den ett flertal gånger, just nu står den i köksfönstret men jag tror att jag ska prova flytta den till sovrummet nu.

5 kommentarer:

 1. Vad läckert att hitta en likadan lampfot fastän i annan storlek.
  Du hittar säkert nåt bra ställe för den rosa...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 2. läckert vet jag inte, det verkar finnas massor av dem! Har sett storleken mindre än den rosa och en ännu större än den röda (men oftast är inte orginalskärmarna kvar och de gör liksom lampan). Jag fick ge hela 30 spänn för den röda (eftersom skärmen är trasig på insidan) den rosa köptes på en betydligt dyrare loppis för 150 spänn.. de hade dessutom en likadan fot som den rödas, för 250!

  SvaraRadera
 3. Tänk vilken tur att den var kvar på loppiset och väntade på dig;) Den ser mycket trevligare ut nu när du har tagit dig an den,) Det ska bara billigt och fyndigt på ett loppis då återvänder man eller hur?,) I mån av pengar då förstås....hu dessa pengar.

  SvaraRadera
 4. Ps! Jag längtar så tills de har sopat här utanför så att Tobbe kan ta skvissen och göra blanka fönster;) Jag tänker INTE GÖRA OM DET JAG GJORDE FÖRRA ÅRET, dvs putsades själv när jag bor med ett fönsterputsar proffs!

  SvaraRadera
 5. hade vi råd skulle vi ta in nån som gör jobbet åt oss ;-)

  jo, det kändes lite som om den skulle bo hos oss, men den var nog det skitigaste jag nånsin köpt på en loppis, foten alltså, skärmen var bara att torka av (visst den har några fläckar och så skadorna på insidan, men den luktade inte skunk eller så)..

  SvaraRadera