måndag 20 februari 2012

Sorg..

Min älskade tant fick somna in idag, vakande imorse av att hon lät illa när hon andades och hon orkade inte ta sig upp för trappen efter morgonpromenaden. Ringde mamma som kom och skjutsade oss till vetrinären, Saga somnade in redan när de bara hade gett henne lugnande i princip, de gav henne även den sista sprutan och hon lämnade lugnt jordelivet.
Nästan 12 år fick vi tillsammans Saga och jag, skaffade henne en gång i tiden som sällskap och terapihund för att jag skulle tvingas ta mig ut ur hemmet och en depression. Sen dess har hon funnits vid min sida, har jag mått dåligt har hon varit den som märkt det först och hon hade alltid koll på vart jag var. Min älskade gamla tant var en hund med många uttryck, och en förmåga att läsa situationer och svara på dem på sätt som kanske inte alltid var hundlikt. Hon var superlättlärd och vi kommunicerade till stor del via handsignaler, även om hon kunde fler kommandon än Aska kan lära sig på en livstid.
Kommer aldrig att glömma min Saga, 2000-2012. May she forever run free!

söndag 19 februari 2012

Inte helt klar..

Projektet som jag hintade om igår är inte riktigt klart utan måste få kallan över natten, alltså avslöjar jag det inte ännu. Däremot visar jag dagens sidoprojekt. Det tar sin lilla tid att gjuta ljus (eller snarare det tar tid för stearinblandningen att smälta, framfrallt när man blandar stumpar, gjutmassa och bivax), så jag brukar passa på när jag har andra pyssleprojekt på gång i köket. Jag hade helt slut på ljus i glas, ni vet såna man oftast köper som doftljus. Jag fyller på dem gång på gång, utan att tillsätta doft dock eftersom jag föredrar min rökelse framför doftoljor.
Ljusmassan får färg av stumparna, oftast brukar jag välja att göra den här typen av ljus vita då de lyser upp mer än färgade men idag tömde jag bara i det jag hade i grytan så den första laddningen blev lätt rosa. Den andra laddningen blev rena rama lyxljusen, jag har nämligen köpt ett drygt kilo bivax till det andra projektet, och eftersom det kommer bli en massa bivax över blandade jag ned en del i dessa, därav den gula tonen. Förhoppningsvis kommer de att dofta lite honung i allafall när de brinner!

Som ni kan se av mängden ljusglas så gillar jag verkligen den här typen av ljus, framför allt för att man inte måste ha lika mycket koll på dem som med blockljus som ju kan svämma över när man minst anar det, eller som brinner fruktansvärt ojämt. Naturligtvis har jag samma koll på alla brinnande ljus, men det är ju en annan sorts koll.

lördag 18 februari 2012

Gissa vad jag ska göra imorgon?

Ja, vad tror ni att jag ska göra med dessa burkar imorgon? Äntligen får jag nytta av mina fina glasburkar som jag sparat i äver tio år, och i den gröna lådan bor flaskburkar som mormor diskat ur och sparat, vet inte om jag kommer att ha användning av dem än så länge dock..

torsdag 16 februari 2012

Alla hjärtans dag

Jag brukar inte fira alla hjärtans dag, och frmaför allt brukar jag inte få några presenter. I år överraskade min man mig med ett paket Ben & Jerrys-glass, och underbaraste Petra från Kreativa konstigheter skiade ett gulligt brev med en liten brosch. Tänk att så små saker får en att gå omkirng och le fånigt!