onsdag 2 maj 2012

Budgetbalkong

Jag har inte råd att köpa växter just nu, ska sätta en del frön i helgen men fram tills de kommer upp behövs det ju nånting som ersättning för de ledsna ljungplantorna. Vi tog ned en jättegren på eken vi har här på tomten, och jag satte helt enkelt ner en massa grenar i mina blomlådor, som jag först fyllde med jord så de står rätt stadigt.
Ekknopparna är stora och runda, några grenar står i vas inomhus och har börjat slå ut nu. Generellt är eken alltid det som blir grönt sist i vår trädgård, så de tar nog lite mer tid på sig inne med.

Några grenar hamnade i ampeln, kan bli så att de får stanna där hela sommaren för i och med att vi har rakt söderläge har jag inte hittat nån ampelväxt som riktigt klarar sig. De dör inte, men de ser bara spetiga ut. Rosmarinen köpte jag billigt på Citygross (den är en sån som ska planteras ut, inte en broilerkrydda) och den har stått därute en månad nu. Den ska få lite täckbark runt fötterna, så torkar den inte ut lika snabbt.
En timjanplanta står på bordet, även den från Citygross, med en glasfisk och lite annat kul som sällskap. I lyktan ligger en LED-slinga från Granit, den har hängt med i flera år nu och är tänd året runt. Jag tycker det är så mysigt på vintern när ljuset från lamporna skimrar under snön!
Gräslöken har klarat ännu en vinter, och i de små krukorna har jag planterat ekollon som jag hittade när jag krattade. De har redan grott (hade alltså gjort det uner löven) och det ska bli intressant att se om jag kan lyckas driva upp en liten mini-ek eller två.

2 kommentarer:

  1. Lycka till med dina planteringar. Jag försökte mig på lönn, nåt vi inte har här. Började med frön, men jag ledsnade efter nåt år och drog upp en liten ekplanta hos grannen. Nu står den på åsen, inte så stor, men med fina röda blad om hösten.
    Så det bådar gott om dina små ekplantor.
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  2. tack! vi har en rejält stor (med norrlandsmått mätt) ek i trädgården, och jag tycker träd i krukor är fint så... hoppas på det bästa =)

    SvaraRadera