torsdag 15 september 2011

Torkade äpplen

Jag var tvungen att rädda en massa äpplen, i år har vi nämligen rätt mycket äpplen på vårt enda äppelträd och det verkar bara vara jag som använder dem. Jag har redan gjort flera äppelkakor och några burkar med äppelmos, och hade ändå en hel del äpplen över. Bestämde mig för att prova att torka dem, fick rådet att göra ringar och hänga på tråd för att torka, men så hittade jag ett "recept" som gick ut på att torka äpplena i ugnen. Som tur var valde jag den metoden, för våra äpplen är väldigt mjuka och lite mjöliga så flera sprack när jag kärnade ur dem.

Enklast möjliga; skala och kärna ur äpplena, skär i lagom skivor (tjockare än man tror visade sig funka bäst), lägg på bakplåtspapper på plåt och in i ugen på 100° tills de torkat helt. Gör bara inte som jag och låt alla gå tills alla är helt torra, då blir de tunnaste brända. Jag som älskar kanel pudrade dessutom över en hel del innan jag började torkprocessen (efter tips från Husmorsskolan).

2 kommentarer:

  1. Å vad härligt;),,,,tror jag ska tigga äpplen av godvänner jag;) Tack för tips,)

    SvaraRadera
  2. Här kallas det "målskyttar" och det är ett måste i skafferiet på vintern:-)

    SvaraRadera