fredag 13 maj 2011

Bordlagda funderingar

Vi fyndade ett soffbord på loppis förra sommaren, eller fyndade och fyndade, jag såg ett i en inredningstidning och började leta efter ett pelarbord. Sedan var vi på möbelloppisen som de har på Blåbergstippen här i Sundsvall och lämpade av lite grejer, jag såg det men tyckte att det var för dyrt eftersom vi då köpte skänken som tv:n står på. Kunde dock inte glömma det, så helgen därpå åkte vi och köpte det. Egentligen var det för högt att ha som soffbord, men för lågt att ha som matbord, så Mannen fick plocka isär det och såga av en bit av pelaren. Resultatet blev helt suveränt tycker jag, men nu har problem uppstått.
Det är nämligen fanerat med en mycket tunn fanér som släpper och går i bitar, dessutom är det fernissat med en lack som inte tål minsta vätska eller värme. Jag lade till exempel en hamburgare i sin kartong på en bunt med servetter, och den fastnade!

Så nu är frågan vad jag ska göra med bordet, efter att jag slipat ner det rejält (vilket blir en hel del jobb men jag tänkte ta det lite i taget tror jag)? Jag vill inte måla det vitt, dels för att resten av möblerna i vardagsrummet går i mörkt brunt och svart, dels för att jag eldar en hel del rökelse och det händer att den landar på bordet och lämnar brännmärken (naturligtvis har jag hållare som ska samla upp det, men olyckor händer ibland, lämnar dem aldrig utan uppsikt). Funderingarna går kring att måla det svart, antingen helt och hållet, eller bara bordskivan och lämna pelardelen för en lite mer Empir-look. Vad tycker ni?

7 kommentarer:

 1. Satsa på empir-looken! Alla gånger! Kommer att bli såå snyggt.

  SvaraRadera
 2. Det lutar åt det, tänkte dessutom spraymåla skivan för en "elegantare" look, måste bara slipa en massa först, och det tänkte jag göra utomhus i bättr väder än dagens regn ;-)

  SvaraRadera
 3. Vi hade ett sådant bord i mitt barndomshem (som visserligen var mycket udda) som mamma målat lackrött, som i kinesiska lackaskar... Det var oförglömligt, rummets absoluta blickfång, men det är ju rätt braskande ;-)

  SvaraRadera
 4. Måla skivan svart eller klä med nåt snyggt (decoupage) o glasskiva ovanpå. Vi slipade ner vårt exakt likadant o lackade ett antal gånger med matt lack. Är jätteförtjust i det för vi har det i TVrummet o perfekt att äta vid i soffhöjd.
  Kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Jag håller också på att bara måla skivan svart.

  SvaraRadera
 6. jo, den blir nog svart.. sen ska jag plocka isär en kristallkrona i mässing och måla mässingen svart med =)

  SvaraRadera
 7. Hej Mylla!
  Kikat runt lite på din fina blogg, och vad gäller det fanerade bordet så har jag sett en bild där man slipat ner ytan lite, limmat på en spetsduk och sedan målat bordet svart. Snyggt!!!
  Effektfullt med den svarta spetsklädda skivan!
  Mvh/Marit

  SvaraRadera