måndag 19 december 2011

Kaos...

Jag har under en längre tid haft en hosta som inte vill ge med sig, utan blivit värre och värre, hög, pipig och svårt att få luft... I onsdags skulle jag ta på mig en tröja, tar ut den ur graderoben och känner att den är alldeles blöt. Så det var bara att tömma hela garderobsväggen (vi har haft fristående garderober med draperi framför), och mycket riktigt, bakom min garderob hade vi svartmögel! Det har blivit kondens mellan väggen och garderoben (vi bor ju i ett gammalt trähus), och eftersom det är en sån skada så täcker inga försäkringar.

I helgen bytte vi gipset i hörnet, och nu är hela rummet målat i samma färg som fondväggen (bilder på det när det är klart) och vi börjar få lite ordning i kaoset.
Tills vidare får våra kläder bo kvar bakom soffan, de ska sorteras, tvättas och sen får vi hitta på nån bra lösning tills vi har råd att köpe ett ELFA-system istället för vanliga garderober, men det är väldigt jobbigt med kaos för en sån som mig som vill ha ordning och reda för att må bra.

Nu ska jag på allvar försöka hitta fler resväskr av den typen som ligger på sängen, känns som en bättre förvaring till mina ärvda dukar och andra textilier jag bryr mig om!
Det visade sig att vi hde två lager gips (eller om det tom är spånskiva under denna), när vi rev bort det mögliga (som tur var så satt det bara på ytan) hittade vi denna gröns skönhet, och det fanns några lager till under den, men de var tyvärr inte möjliga att se hur de såg ut. Vårt hus är byggt 1930, när jag flyttade in så var inte sovrummet renoverat sen 1984, men tydligen bytte man tapeter oftare när huset var ungt!