onsdag 15 juni 2011

Inte bara växter på min balkong...

Lite här och var på balkongen har jag smugit in diverse olika prylar, jag tycker att det ger mer av en rumskänsla än bara växter. Min skrattade Buddha börjar bli lite sliten efter att ha bott utomhus i flera år, men jag tycker mest att det ökar hans charm!
En kakelplatta som egentligen är en souvenir från Rhodos..
..en naggad glasfisk..

...och ett gäng ljuslyktor!

tisdag 14 juni 2011

Nåldyna

Lite nu och då dyker det upp en kreativitets uppmaning på Facebook, där man ska göra något själv och ge bort till de fem första som svarar på ens inlägg. Häromsistens gjorde jag tvålar, och nu har jag fått världens finaste nåldyna tillbaka!
Handsydd och borderad av världens bästa Renika!
Jag kommer definitivt att ha nytta av den, framförallt när jag ska hjälpa M med nya klänningarna.

måndag 13 juni 2011

Regn kan också vara vackert!

Idag har det regnat hel dagen, på eftermiddagen hade det börjar duggregna och dropparna lade sig så här vacker över mina växter!
Nu är ginkon fullt utslagen, ska bli intressant att se om den grenar sig mer nu när jag var tvungen att ta av toppen på den (den hade torkat in).

Juveler med väldigt kort livslängd..

torsdag 9 juni 2011

Skogsfynd!

Varje dag när jag går i skogen med mina hundar passerar jag en olaglig kompost, folk i grannskapet slänger enbart trädgårdsavfall där och det är i skogen utom synhåll men ändå har kommunen satt upp en skylt att man inte får slänga saker där. Dock verkar det inte vara någon som bryr sig, och personligen kan jag inte se något större fel med att man kastar sånt som förmultnar i skogen istället för att det kastas i soporna.

Oftast är det bara gräsklipp och löv, häromdagen hittade jag dock en liten rhododendron. Naturligtvis tog jag med mig en påse på nästa promenad och släpade hem den!
Tillsvidare, eller snarare tills vi fått nya grannar, får den bo i en av mina zinkhinkar med lite pinjebark som täcker jorden för att minska avdunstningen. Det ska bli intressant att se vad det är för färg på den när den blommar, och frågan är var vi ska plantera den i trädgården.

tisdag 7 juni 2011

Dagens tips

Jag rotade runt i förrådet häromdagen för att hitta fler saker att lägga ut på Tradera, och hittade ett gäng skedar i nysilver/alpaca. Som synes var det rejält i behov av putsning, för att inte tala om den stoooora soppsleven.

Jag kör en gammal fin metod som innebär minimalt med jobb (och som de flesta väl har koll på redan); aluminiumfolie, hett vatten och bakpulver. Det funkar ypperligt att doppa  det som ska putsas, men eftersom jag hade så pass mycket så använde jag diskhon.
Häll i det heta vattnet och tillsätt bakpulver, låt verka en stund och diska sen rent och torka noga. Jag gillar den här metoden då den kommer åt även i snirklingar på exempelvis dessa skedar.

Sleven behöver nog en omgång till...

lördag 4 juni 2011

Ginkon har fått blad!

Nu har den fått sina blad, min älskade ginko! Var dock tyvärr tvungen att klippa av den i toppen då den torkat ihop, men med lite tur innebär det att den blir lite grenigare och mer av ett miniträd...
Så vacker!