måndag 18 april 2011

Vårtecken, del 2

Mitt ginkoträd fick flytta ut i torsdags, jag har haft det i sex år tror jag och det övervintrar i garaget. Ställer helt enkelt in det när det fällt barren, och sen får det stå där fram tills ungefär i februari då det brukar få nån skvätt vatten och när knopparna börjar visa färg får det flytta ut på balkongen igen. Nu börjar det bli dags att hitta en större kruka till det dock, får se vad jag lyckas hitta i sommar.
Det ser lite spetigt ut, men eftersom barrträd inte är så förtjusta i att bli beskurna så får det vara så...
Gräslöken har tittat upp, den är det enda som verkar ha klarat vintern, men så är den i princip odödlig också!

söndag 17 april 2011

Vårlökar

Gissa vilka som ska smygplanteras i trädgården framöver? Hittade vita pärlhyacinter och löjligt billiga tête a' tête-påskliljor på Plantagen.
Vitt blir årets färg på balkongen, och fler vårtecken kommer jag nog visa imorrn!

måndag 4 april 2011

Vårtecken

Än ligger snön tjock här uppe, jag försökte ta en promenad i skogen med hundarna idag men fick ge upp det projektet. Några dagar med plusgrader och ungefär 60 cm snö gör det lite tungt att ta sig fram!
Bäcken porlar dock glatt, även om vattnet har fått ta nya vägar på vissa ställen..
..och den lilla bron över bäcken är lite läskig att gå på, men fortsätter det att vara så här varmt några dagar till så tinar det mesta bort får man hoppas.
Ingen är ledsen över att det är ett bra tag tills gräsmattan behöver klippas i allafall...
Men mot husväggen, och under de stackars tujorna sticker mina terroristplanterade påskliljor försiktigt upp!

Terroristplanterad undrar ni? Jo, jag bor i en bostadsrättsförening med gemensam trädgård och även om föreningen bara består av fem lägenheter så är det sagt att allt som planteras i trädgården ska det tas gemensamma beslut om. Då jag och en granntant har lite olika mening om hur och var man planterar saker (hon vill ha strikta rabatter med öppen jord kring växterna, allt för att få rensa så mycket som möjligt), så brukar jag trycka ned de lökar man köper billigt i kruka den här tiden på året lite där jag tycker de ska vara. Passar på när hon inte är hemma och kan övervaka!

Hur långt har våren kommit hos er?

söndag 3 april 2011

Lite mys i tråkvädret..

Här är vädret grått och regnigt... Ha en riktigt fin avslutning på helgen alla där ute!

fredag 1 april 2011

Enkla pulsvärmare

Jag sydde ett par superenklar pulsvärmare ikväll av en gammal ylletröja som jag tvättat varmt och torktumlat (borde dock ha tvättat den ännu varmare så den inte repar sig alls). Klippte helt enkelt till två bitar (20x15cm) från nederkanten. Sydde fast en gammal virkad spets som jag hade i gömmorna (se till att sträcka ut tyget rejält annars blir det för smalt) och sydde sen ihop den.
Jag hade egentligen tänkt dekorera dem mer, men det blev så fint och lagom så här.. vill jag kan jag ju tillsätta mer dekor senare.